Tábor 2013 – 13. oddíl – Dvoudenní výprava do Radvance

       5.6 2013 jsme se jako třináctý oddíl vypravili na dvoudenní výpravu. Ráno jsme si zabalili krosny. Museli jsme mít i nějaké místo na jídlo, protože nás Kulihrášek zavalil polívkami, chlebem, paštikou, fazolemi a lunchmeatem. Asi kolem deváté hodiny jsme vyrazili na cestu. Prošli jsme Heřmanicemi a dál po silnici, lesem i po polních cestách. Na oběd jsme zastavili u lesa kousek od cesty, rozdělali jsme oheň a všichni si dali teplé jídlo. Byli jsme tam asi hodinu a kousek. Potom jsme se vydali dál.  

      Okolo páté hodiny jsme si šli sednout ke studánce, protože jsme se měli setkat se skauty z Úval. Nedaleko studánky měli totiž svůj tábor. Ale s nimi jsme se měli setkat až v šest hodin a tak jsme počkali tu hodinu v lese u studánky, kde jsme si zahráli hry. Potom jsme byli pozváni do tábora. Jejich tábor byl úplně jiný než ten náš. Například vůbec neměli tee – pee, místo toho bydleli v podsadových stanech. Byli k nám milí a během pár hodin jsme se dobře poznali. Večeři jsme si udělali sami, i když jsme od nich dostali celý pekáč špaget. Skoro všichni si dali čínské polívky, kterých jsme měli hodně velkou zásobu. K večeru jsme všichni společně zpívali u ohně. Úvalští skauti měli moc hezké a zajímavé písničky. Dokonce měli i vlastní zpěvníky. To se nám tak zalíbilo, že si je chceme udělat taky. Přespali jsme ve velkém stanu ve spacácích a na celtách.

      Ráno jsme se rozloučili a vydali se zpět. Cesta mi přišla o dost delší a namáhavější než cesta tam, ale asi to byl jen můj pocit. V poledne jsme se zastavili u rybníka kousek od Mařenic. Tam jsme si dali oběd v podobě čínské polívky, chleba a paštiky nebo sýra. Taky jsme se vykoupali. Podle mě byla voda akorát, ale moje nadšení nesdíleli ostatní. Teda alespoň se tak tvářili, ale nakonec byli ve vodě snad všichni. Po dvouhodinovém odpočinku jsme vyrazili. Do tábora jsme dorazili celí unavení, ale velice nadšení z celé cesty. Myslím, že jsme si to tam všichni hodně užili a i nasbírali nějaké ty vědomosti. 

 
Napsala Káťa „Smíšek“ Mervartě
 
  

 

Napsat komentář