Mikuláš 2013

Také naše RS parta se zúčastnila letošní mikulášské mánie, respektive naší pětičlennou skupinu tvořili tři členové RS a dva členové 13. oddílu.  Všichni již tak nějak byli smíření se svou rolí, jen já jsem pořád někde ve skrytu duše doufal, že se tomu vyhnu. Anička se bez protestů oblékla do bílého a natáhla brka … křídla. Z třináctky se k nám připojili Adam se Savčetem, kteří se pěkně vyšňořili do čertovského. No a má maličkost? Ano. Je to tak. Já byl ten moudrý a hodný dědeček, který umí tak krásně mluvit. Prostě role přímo pro mě.  Málem bych zapomněl na Janinu, která obsluhovala Pandamobil a ochotně nás vozila z bodu A do bodu Z.

K mému překvapení na nás čekalo hned jedenáct domácností s malými dětmi, které se již nemohly dočkat, až na ně vyběhne parta blekotajících umouněných psychoušů, nějaký vousatý podivín se jim bude snažit promluvit do duše, než je konečně anděl uplatí všemi těmi dobrotami. První zastávka byla u naší mladé známé Míši, která nakonec čerty poučila, že cílem akce není psychické týrání, nýbrž letmé postrašení.

Minuty ubíhaly a my jezdili po Klecanech a Zdibech sem a tam podle systému, který byl znám pouze Janině. Za sebe můžu říct, že oproti tahání se s větrolamem na hlavě a skoro dva metry velkou tyčí byla tortura procházkou růžovou zahradou. Navíc s každým nastoupením a vystoupením z Pandamobilu poslední střípky mého sebeovládání ustupovaly do pozadí a dostavovaly se záchvaty krátkodobého šílenství. Ostatní samozřejmě nezapřeli skautského ducha a mé utrpení jim přišlo hrozně k popukání.

Co více říct. Čerti strašili, děti řvaly a ve strachu se tiskly k maminkám, tatínkové mučení svých dětí energicky fotili a natáčeli, dědečkové a babičky mi brali práci a já osobně jsem byl rád za teplo, bezvětří a vysoká futra klecanských domácnosti.

Ale abych nebyl označen za beznadějného pesimistu, myslím, že se akce povedla. Děti naslibovaly hory doly, rodiče byli spokojení a my jsme si užili legraci (tedy alespoň někdo). Takže doufám, že příští rok bude u nás v kmeni o Mikulášskou akci mnohem větší zájem, abychom nemuseli brát rezervy z jiných oddílu.

Miku … Mamut

 

Napsat komentář