Rubriky
3. oddíl

Výlet do ZOO

    Když jsem se ráno probudil a vykoukl ven z okna, řekl jsem si: „Dneska nás půjde na výpravu jen pár. Který blázen by šel ven do toho šíleného mrazu?“ A ejhle! Když odbila osmá hodina ranní, sešlo se před srubem 18 natěšených vlčat a dva překvapení vedoucí. A tak jsem se spolu s Pandou a smečkou vlčat vydal směr pražská Trója.

   Bylo vážně hezky. Sluníčko svítilo, ale byla vážně taková zima, že ptáčkové neměli na zpívání ani pomyšlení. Pokračovali jsme stále podél Vltavy. Cestou nám dělali společnost rackové, labutě i rozespalí cyklisté. Dlouhou chvíli nám krátily pochodové hry jako Deset, devět … či otravné klíště. Někdo měl také zájem rozvíjet během výpravy své vlčácké vzdělání, takže se také dostalo na plnění vlčků, stříbrných a zlatých stop. V zoo jsme se měli setkat s Janinou a Verčou, které sebou přivezli svou drobotinu. Dopředu nám volaly, kde se máme setkat. V klidu jsme je navedli k severnímu vstupu do zoo. V důsledku špatné konstelace hvězd, nepříznivého větru a jiných nepříjemností jsme sice s vlčaty došli ke vchodu do zoo, jednalo se však o vchod jižní. Po malé pauze (a příchodu Jany a Verči k jižnímu vstupu) jsme vstoupili do zoo a nechali se zcela obklopit změtí zvířecích barev, křiku a puchu.

  

 

   Nejprve jsme se kochali velkými dravými ptáky, tučňáky a lachtany. Dále jsme to vzali přes horské kozy a pelikány k velkým kočkovitým šelmám a gorilám. Tam se nám poštěstilo zahlédnou čerstvé gorilí miminko. Další zastávkou byly velké želvy s odborným výkladem od ošetřovatelky a exotičtí gaviáli. Protože zima byla pořád velmi krutá a vlezlá, zamířili jsme do pekla indonéské džungle. Ani tam to příliš nevonělo, ale raději trochu puchu než zima. Cestou necestou jsme se dostali k pavilonu Afrika zblízka, kde se to hemžilo nejrůznější havětí – švábi, pavouci, krysy, štíři, hadi a posilující medojedi :). Abychom tu Afriku vzali pěkně komplet, zašli jsme se podívat za početným žirafím stádem do jejich vlastního pavilonu. Následovali lamy, sobi, buvoli a bizoni. Před odchodem jsme ještě zamávali Červeným pandám a vydali se zpět domů. Výletu se zúčastnili: Mamut, Panda, Janina (s drobotinou), Verča (opět s drobotinou), Šídlo, Tomáš, Brepta, Péťa, Martin, Matěj, Kuba Vajrauch, Plaváček, Kuba Černý, Adam, Táda, Aleš, Dan, Honza, Matouš, Hrášek, Filip a Štěpán.

 

Mamut

Fotky zdehttp://mamutarapik.rajce.idnes.cz/3._Oddil_-_Vylet_do_Zoo_-_24._3._2013/ 

Napsat komentář