Rubriky
1. oddíl

Vernisáž

I.oddíl se věnoval skoro celý listopad na přípravu vernisáže k výstavě fotek, které souvisely s předešlým programem o klecanském okolí – „Co se nám líbí a nelíbí v Klecanech?“ V říjnu jsme se zabývaly životním prostředím a přírodou a v rámci toho jsme jeden program věnovaly právě focení v Klecanech.
Příprava vernisáže pak, ale nebyla vůbec jednoduchá. Nejprve vymyslely hrubou kostru starší světlušky, které si následně rozdělily úkoly, co která rozpracuje. Šlo o zajištění jídla, výzdoby, programu, úvodního slova, hudbu a tak dále. V listopadu jsme uspořádaly přespání, které bylo věnované hlavně přípravě vernisáže, ale i tomu, co to taková vernisáž je, jak se na ní chová a proč se dělá. Tady už byl v organizaci zahrnut celý oddíl. Holky na přespání vyráběly ozdoby, k večeři jsme si vyzkoušely jak udělat nejlepší jednohubky, vyráběly jsme pozvánky pro rodiče a také jsme samozřejmě hodně uklízely, aby náš srub byl připravený na takovou velkou událost.
Pak nadešel den D – 4. prosince od 19h začala naše vernisáž. Vše bylo ozdobené, chlebíčky připravené a tak jsme mohly začít. Nejprve si připravila proslov Terka Nováková, která skvěle vernisáž uvedla a pak nastoupily holky – Shauny, Natka S. a Niki, které měly připravených pár vtipů pro pobavení na začátek. Pak se všichni odebrali k prohlížení fotek, občerstvovat se pitím a jídlem.
Musím říct, že se zaprvé sešlo mnoho rodičů, kteří doufám byli nadšení z fotek i z krásné atmosféry, ale hlavně patří velký obdiv holkám, které si to všechno naplánovaly a zrealizovaly. Bylo to nadprůměrně povedená akce měsíce prosince!
Samozřejmě jsme nezapomněly ani fotit.

Napsat komentář