Rubriky
Roverský kmen

Drakiáda

12. listopadu jsme se sešli na listopadové roverské akci – drakiádě. Všichni RS, kteří s předstihem potvrdili účast dostali konkrétní zadání v jakém duchu mají draka vlastnoručně vyrobit. Ovšem ne všichni kteří účast přislíbili, nakonec dorazili, případně splnili své zadání. Kromě členů kmene byli na akci pozváni také ostatní členové střediska, jejichž jediným úkolem bylo donést si draka.

Zalétat si s draky přišli: Viki, Máťa, Vlaďka, Buba, Mamut, Loki, Janina s Lukášem, Míša s rodinou, Krtek s rodinou.

Podmínkou pro účast RS na této akci bylo vyrobit draka na zadané téma, který by měl umět něco speciálního (nějaké překvapení, které měl každý člen ostatním se svým drakem předvést).

 

Viki: téma IT, postavil dvoušňůrového řiditelného draka typu delta, který byl ozdoben jedničkami a nulami

Máťa: téma ekonomie, postavil draka klasického diamantového tvaru, který měl mašle ocasu z pravých dolarových bankovek

Vlaďka: téma chemie,postavila draka šestiúhelníkového tvaru, který symbolizoval chemickou sloučeninu

Mamut: téma poezie, postavil draka na kterém byla napsána báseň, a který uměl snášet vajíčka

Janina: téma neslyšící, jelikož si pozdě přečetla instrukce, tak neměla tématického draka

Buba: jakožto pachatel této RS akce jsem si téma nestanovil, dovezl jsem své krabicové draky (velkého a miniaturního), komorového kitea, a jako překvapení jsem měl parašutistu spouštěného z draka a pokusil jsem se o natočení videa z kamery umístěné na drakovi

 

Jak už to tak na našich roverských drakiádách bývá, příliš nefoukalo, takže jsme vedli nerovný boj abychom udrželi draky ve vzduchu, nicméně občas se i zadařilo. Většina RS se se svým zadáním poprala statečně a úspěšně. I přesto že byla docela zima a vítr nám mnoho nepřál, akci jsme si užili…(tedy alespoň já).

 

– Buba – 

 

 

Napsat komentář