Rubriky
Středisko

Oslavy Svatého Jiří

Dlouho jsme přemýšleli, jak oslavíme svátek našeho patrona Svatého Jiří. Když já jsem byla malá světluška, připravovali pro nás roveři Klecanský pětiboj, což byl takový závod ve dvojicích a po lese jsme museli plnit různé úkoly.

Poslední roky byl Svatý Jiří oslavován jen ohněm a zpíváním u něj.

Letos to však vzal do rukou Máťa a řekl, že zkusí pro středisko udělat velkou hru.

Připravoval to spolu s Aničkou a Kulihráškem a já jsem to trošku připomínkovala (slušně řečeno:-).

Text od Matyáše

 

 

Dvojice se postupně vraceli ze zabití draka do srubu, kde už pro ně byl přichystán doplňovací program než dohraje i zbytek dětí. Mohly si zaskákat na trampolíně, zkusit bungee running, lakros, flusačky apod.

Kolem 19 hodiny byla večeře, těstovinový salát a po večeři se konečně podařilo poslední skupince zabít draka.

Následoval vážnější blok vedený Vlaďkou, kdy každý dostal svíčku a papír. Na papírek měl napsat svůj strach, čeho se nejvíce bojí, nechat si zapálit svíčku a položit jí na papír s nakresleným drakem. Poté odevzdaly papírky se strachem Vlaďce a každý si sfoukl svíčku.

Následoval přechod k slavnostnímu ohni, kde jsme přivítali rodiče a br. Peroutku. Viki zapálil oheň, zazpívali jsme Červená se line záře a poté jsem předala slovo br. Peroutkovi, který řekl něco málo o 100 letém výročí Junáka v Čechách, jak náš skauting vznikal a zase se rušil, obnovoval a opět zakládal.

 

Poté už se zpívalo u ohně a povídalo. V 9 hodin přišla slečna, která nás všechny překvapila tím, jak umí točit a házet se zapálenými koulemi na řetězu, takzvaná fire show, u které snad nikdo nedýchal.

Po tomto představení se většina lidí rozešlo domů, pomalu tam zůstávali jen ti, kdo tam spal. 13. Oddíl (skautky a skauti) pod vedením Kulihráška.

 

A jaké jsou ohlasy na letošní akci na Svatého Jiří? Pište nám je do diskuze pod článkem:-)

Napsat komentář