Rubriky
Roverský kmen

ObRok 2007

ObRok: Celostátní setkání roverů a rangers (starší 15ti let)
(bylo tam přes 1200 lidiček z celé ČR)

4.května – 8.května 2007

Bylo nás 7: čtyři holky z 1. oddílu a tři kluci z roverského kmene

Jindřichův Hradec – Senotín

Cíl ObRoku, poslání Obroku:

Protože lidské ruce jsou mohutným nástrojem. Jsou schopny tvořit i bořit, pomáhat i ubližovat. Jejich prostřednictvím dáváme i bereme.Dokáží sdělit více než slova, svým dotykem sdělují radost ze shledání, lítost, podporu, přátelství, lásku…Ve svých rukou držíme osud svůj i lidí a země kolem nás. Podívejme se na své ruce a společně odhalme možnosti, které v nich držíme…

Ruka je symbolem Služby, která by měla být hlavní náplní roverské činnosti, přátelství, výměny zkušeností, tvorby, komunikace mezi lidmi. Čtyři oblasti Služby a Idea jsou skryty v každém prstu ruky a jsou odlišeny barevně. Žlutý palec je Ideou – propojující nití, Modrý ukazovák značí Službu sobě – seberozvoj, Oranžový prostředník je symbolem Služby svým – podpory a předávání zkušeností navzájem, Červený prsteník nese Službu společnosti – prospěšnost a aktivní přístup k životu a Zelený malík je Službou životnímu prostředí.

 

Co o ObRoku říkají účastníci z našeho střediska:

  • ObRok 2007 byla velká akce s mnoha určitě skvělýma lidma. dobrý program a ostatní aktivity. Škoda za špatné počasí, jinak si myslím, že by to bylo o 50% lepší
  • ObRok…Seznámení se zvyky jiných kmenů, nové tipy co můžeme dělat na schůzkách a že je dobré mít vždycky při ruce bavlněné ponožky na spaní:-).
  • Až na počasí se mi ObRok líbil.  navázali jsme kontakty s rovery z jiných kmenů a užili si jak program, který byl very good, tak i legraci:)

 

Napsat komentář