Rubriky
Středisko

Den otevřených kluboven

     Sobota, 16.10. 2011  se zahrada našeho skautského srubu proměnila ve Strašidelný les. Podoba Strašidelného lesa byla taková, že si účastníci mohli projít jednotlivá stanoviště, kde pro ně mělo strašidlo připravenou disciplínu. Po splnění disciplíny mohli zajít za čarodějnicí do její chaloupky a požádat o odměnu.

Strašidelný les obsahoval tyto disciplíny:
Ÿ  –Střílení z pušky, kde si děti a účastníci akce mohli vyzkoušet sestřelit polystyrenové balónky a zkusit si zde, jak přesně se umí trefit.
Ÿ  –Střílení z luku a praku byla podobná disciplína jako střílení z pušky, také se zde trénovala přesnost, nebylo to však až tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Sestřelení kelímku kaštanem z praku se ukázalo jako velmi těžká disciplína i pro dospívající a rodiče. Kaštany létaly všude možně, jen ne trefit s ním kelímek. Při střílení z luku pomáhal zkušený lukostřelec, tak to bylo o něco jednodušší.
Ÿ  -Při Bojových technikách molitanovými zbraněmi se děti konečně mohli beztrestně poprat se sourozenci a dát do těla tatínkům. Tady totiž nešlo o sílu, ale o techniku, jak soupeře shodit z lávky dolů.
Ÿ  -Bungee running se ukázala jako nejoblíbenější disciplína (hned po flusačkách). Šlo o přivázání člověka na gumový provaz, který se snažil dostat za hranici, kterou představoval strom. Guma ho neustále vracela a on musel pomocí chytání se trávy a síly v nohou dostat co nejdále.
Ÿ  -O Flusání jsme se zmínili ji výše, šlo o profesionální flusačky (lehká trubka s náhubkem), kam se strčila větší jehla s ostrým hrotem a pomocí silného dechu bylo možné jehlu vystřelit do terče v kartonu. Také ne moc často viděná aktivita a tak se u toho stále drželo spousty lidí a kteří si zkoušeli, z jaké dálky jsou schopni „doflusnout“.
Ÿ  –Lanové překážky hlídali dva ozbrojení vojáci, kteří sice vypadali drsně, ale pokud účastník měl odvahu se přiblížit, mohl si vyzkoušet přelézt vojenský terén nad zemí. Přelézt běžnou lanovou lávku, přivázaný kmen ve vzduchu a prolézt lanovými oky.
Ÿ  –Skákání na trampolíně je oblíbené snad u všech věkových kategorií, po celou dobu akce na ní byl někdo viděn.
Ÿ  –Rukodělná činnost byla jako jediná disciplína uvnitř srubu. Bylo možné vyzkoušet si upéct vlastní lízátko z bonbonů, navléknut si náramky z korálků či vyrobit si přáníčko.

Uvnitř srubu bylo promítání fotek, kde se mohli lidé prohlídnout obrázky z naší činnosti, ale i z jiných skautských akcí, co vše je možné ve skautingu zažít.

Janina

Napsat komentář