Rubriky
Roverský kmen

RS Vánoce

 

 Jaké byly letošní roverské Vánoce? Pojďme se na ně podívat zblízka!

Všechno to začalo více než týdny před oněmi Vánocemi, kdy si dva lidé sedli, řekli si, že ač to bude nelehký úkol, pokusí se tyto Vánoce zorganizovat tak, jak nejlépe to půjde. Jak se jim to povedlo, se dozvíme už za chvilku…Nejprve krátká zpráva o okolí. Vše se to odehrávalo uprostřed nevlídného prosince, který se snad ani nedal nazývat prosincem, jelikož se venku nenaměřilo méně než 10 stupňů – až takhle hrozné podmínky to pro všechny byly.

Nicméně už se dostáváme k tomu, jak to vlastně zvládli. Určené datum připadalo na 21. prosince v čase 19:00. Celkem se shromáždilo osm lidí, kteří neměli nějmenší ponětí, co je tento rok čeká. První překvapení večera spočívalo ve smutné události, že jim zlý Santa Claus ukradl dárky, které pro ně měla Anča připravené! Ani nevím, co horšího je ještě mohlo potkat. Naštěstí se mezi skupinkou našlo pár statných mužů, kteří donutili zlého Santu mluvit.

Byl to ovšem velice chytrý a podlý Santa, takže místo toho aby jim řekl, kde dárky schoval, po nich chtěl uhádnout přetěžké hádanky…Neměla to tedy naše skupinka vůbec lehké! Ale i přes všechno váhání se Santovi neohroženě postavili a byli odhodláni uhodnout všechny Santovi hádanky, což se jim následně povedlo a Santa byl nucený jim prozradit, kam tedy všechny dárky schoval. Tím, to ale neskončilo, jakmile tato skupinka našla všechny chybějící dárky, zjistila, že to jsou přísady na perníčky, které museli pochopitelně upéci.

Aby netrpěli hlady a žízní, jim po celou dobu pečení byla k dispozici místní servírka s nabídkou nejrůznějších koktejlů (pro přiblížení: Zajíčkovo Překvapení, Mosquito nebo dobře známá Kuba Libra). Pečení jim šlo doslova od ruky. Sic bylo o zábavu postaráno, přece jenom tam byly nějaké mezery. Přišla tedy první krize večera. Naštěstí měli naši organizátoři pár es v rukávu a to v podobě hry, která se podobala Time´s up (hra s hádáním osobností) a když už opravdu nebylo do čeho píchnout, začalo se vesele zpívat s koledami zkušeného Dj Vikiho. Po úspěšném upečení perníčků šla část sedmi-členné party spát (zejména část těhotná a nevyspalá). Druhá aktivnější část ještě stihla ozdobit perníčky a pak také spokojeně a zaslouženě zalehla na měkké molitany.

Tak to bylo krátké nakouknutí do prostředí roverského kmene!

Těšíme se na další akci a zatím na viděnou 🙂

 

Akce se zúčastnili: Pandovi (Janina a Lukáš), Mamut, Kája, Loki, Borůvka, Niki, Vlaďka a organizátoři Viki a Anče 

 

Anče

(další fotky zde

 

Napsat komentář