Rubriky
Středisko

Vánočka 2011

9.-11. prosince 2011

     Sraz jsme měli již v pátek odpoledne v Řeži na nádraží a vlak nás odtud odvezl do Kralup nad Vltavou. Cestou ke klubovně jsme trochu bloudily, baťohy a spacáky nám těžkly v rukou, ale odměnou nám byla útulná klubovna. Nastěhovaly jsme si věci do dvou místností – v jedné spaly světlušky a ve druhé, která sloužila zároveň jako jídelna, skautky. Byl už večer, a tak jsme si vybalily karimatky a spacáky.

Zanedlouho několik dobrovolnic uvařilo večeři – polévku. Večer byl pohádkový. Sledování pohádky Anděl Páně skončilo rozčarováním. Vloudila se chybička, notebook ji nenahrál celou, a tak byl příběh bez konce. Díky tomu jsme stihly ještě jednu pohádku – Barbie tři mušketýři. Pak jsme všechny zalezly do pelíšků a spaly a spaly.

Dvacet holek a jedno WC. Ráno byl o něj trochu boj. Po snídani následovala procházka do lesa, kde jsme hrály hru a vyfotily se u skály. Po špagetovém obědě a mytí nádobí jsme se už vrhly na přípravy na večer, čekal nás Skautský Ježíšek. Dopadl hezky a všem se moc líbil. Pochutnaly jsme si na bramborovém salátu s rybími prsty, ochutnávali vánoční cukroví, které jsme na společný stůl dovezly z domova.  A pak se rozbalovaly dárečky… Pozdní večer patřil zase filmu – koukalo se na Vánoční koledu.

Ráno jsme vstaly a pomalu si balily. Byla snídaně, povídání, uklízení, hry. Po obědě jsme vyrazily na vlak, který nás odvezl zase do Řeže.

 Dík za pěknou výpravu, která mnohé z nás poprvé vytáhla z domova na celý víkend, patří vedoucí Vlaďce a Borůvce, a také Anče S. a Nikole.

Maruška

Napsat komentář