Rubriky
Letní tábory

Program 3. oddílu tábor 2013

     Za třetí oddíl se tábora zúčastnili David, Kuba, Houbička (Štěpán), Matěj, Headshot (Martin), Šídlo, Simba, Peťa, Tomáš, Oslík, Hrášek, Matouš, Brepta, Táda, Plaváček a Žluťásek (Jorik). Samozřejmě nechybělo ani nenahraditelné duo vedoucích – Mamut a Panda. Vlčáci se poskládali do tří týpek, přičemž ti nejstarší se dali dohromady se skauty.
 
     Počasí na táboře bylo skvělé, přímo jako zrozené pro dovádění v lese. Plánů na tábor bylo mnoho a ne vše se podařilo vmáčknout do táborového programu vedle skvělé etapovky a výletů. Kluci si zvlášť užívali lesní hru Stratego, kdy cílem každé skupiny bylo prostřednictvím svých vojáků eliminovat nepřátelského generála. Další den se 3. oddíl vydal po stopách zákeřných borůvek, které se letos až příliš dobře ukryly před našimi zraky. Mimoto nás nepřipravené zastihl lokální mrak, takže jsme celou akci odpískali a stáhli se zpátky do tábora. Kluci však také prohlubovali své skautské znalosti, zejména při poznávání významných osobností skautské historie. Navíc se pro Pandu chystala roverská pouť, což byla vynikající příležitost pro procvičení si morseovky. V nabitém programu se našel čas také na střelbu z luku, hraní baseballu a především řetězovky. Vlčata také propadla, podobně jako skauti a roveři, kouzlu karetní hry Magic the gathering, která velmi často tvořila náplň poledního klidu. Ani letos nebyla porušena dlouholetá tradice a dostalo se na Bitvu o Helmův žleb, byť se letos příliš nepovedla. Vlčata se vydala na dvě výpravy, přičemž první je zavedla až do Polesí, druhá pak k vodní nádrži Naděje. Musím vlčata pochválit za jejich neutuchající zájem o plnění nováčkovských zkoušek, stříbrných a zlatých stop a především vlčků, který jim vydržel po celý tábor.
 
     Co se slibů týče, letos svůj vlčácký slib složil Žluťásek, Brepta a Šídlo. Navíc naše řady opouští David, kterému bych ještě jednou popřát mnoho úspěchu jak v životě skautském, tak civilním :). Ať se mu mezi skauty ve Třináctce líbí. Vlčata své sliby zmákla na jedničku a snad jim jejich nadšení vydrží i do dalších let.
     To je stručný popis činnosti 3. oddílu na letošním táboře. Myslím, že jsme si jej všichni užili a nabrali síly do dalšího skautského roku.
 
Mamut 
 
  
  
  

Napsat komentář