Rubriky
Letní tábory

Tábor 2013 – Výprava 3. oddílu do Polesí

     Už to přišlo. Všechny oddíly se vydaly na svou pouť a ani 3. oddíl za nimi nezaostal. Letos to však nebyla nějaká desetikilometrová procházka, ale pořádný výlet až do vzdáleného polesí. Na jednu stranu jsem byl rád, že si vlčata trochu otestují své možnosti, na druhou jsem se bál, aby to pro ně nebyla až příliš velká výzva.
 
     Ráno sluníčko svítilo a různé části Pandova těla prorokovaly, že bude krásný den. Se standardním půlhodinovým zpožděním jsme vyrazili z tábora směrem k Šestce. Cestu jsme si krátili (nebo spíš prodlužovali) hraním naší oblíbené pochodové hry Deset, devět… a plnění vlčků. Tam se konala první pauza a také hromadné šplhání na stromy, neboť většina nováčku si tím plnila bod ve stezce. Dále jsme pokračovali kolem Sokola a zříceniny hradu Starý Falkenburg k Petrovicím. Za Petrovicemi jsme zastavili a chystali se k obědu. Jeden by nevěřil, jak dlouho trvá patnácti vlčatům najít pár kamenů! Nakonec se však podařilo, rozdělali si oheň a opekli buřty.
 
     Pokračovali jsme po modré mezi Petrovickým vrchem a Liščí horou. Tady uchvátily vlčata (jakoby jich v okolí tábora nebylo dost) vojenské řopíky (bunkry). Jeden jsme tedy důkladně prozkoumali a poté pokračovali v cestě. Konečně jsme došli do Polesí, kde náčelník výpravy zjistil, že jsou ve skluzu a že musí přidat. Svižným krokem jsme se napojili na zelenou a štrádovali si to do Lvové. Tam jsme přešli silnici a pokračovali přes Dvorní rybník ke krásnému okolí ještě krásnějšího Lemberka. Dále kolem Bredovského zámečku až Zdislavině studánce, kde jsme doplnili pití, které si vlčata vypila již pár kilometrů od tábora. U Markvartického rybníku se vlčata opět dostala do skupinového transu, tentokrát však žasli nad místní starobylou přehradou. 
     Konečně jsme dopajdali do Jablonného, kde nám k posezení posloužila místní autobusová zastávka. Po dojedení všech zbytků jsme se vydali zpět do Heřmanic známou cestou a hladoví s jazykem na vestě jsme dorazili do tábora. Cíl byl každopádně splněn. Dosáhli jsme Polesí, mužstvo bylo zlikvidováno fyzicky a vedení psychicky. Každopádně to byla po všech stránkách pravá vlčácká výprava se vším všudy a kluci zažili po dlouhé době pořádný výlet.
 
Mamut
 
 
 

Napsat komentář