Rubriky
13. oddíl

Andělská reakce

Je půlka listopadu. Venku tma, mlha, sychravo, dva stupně nad nulou. A skupina patnácti kluků a holek nadšeně pobíhá po městě, kde většina z nich v životě nebyla. Takový byl průběh listopadové akce třináctého oddílu, nazvané poeticky „Andělská reakce“.

Začněme ale od začátku. Sešli jsme se v pátek 15.11. u srubu, odkud jsme vyrazili na zastávku. Naši skupinu tvořila Nitka, Bára, Verča, Pyromanka, Adam, Ztracenej, David, Houbička, Šídlo, Headshot, Simba, Filip, Kuba a Matěj. Doprovod jsme s počátku tvořili já s Kulihrachem. Po hodince a půl kodrcání po MHD jsme dorazili až do Staré Boleslavi. Tam naši partu čekala zápská rangers Pája, která měla pro děti připravenou první hru, při které děti poznávaly krásy Staré Boleslavi i Brandýsa, zatímco se dozvídaly něco o životě a smrti svatého Václava. Toto putování vyvrcholilo večerním rituálem, při kterém celá parta pod vedením Ančete vyvolávala svatováclavského ducha. Ten se ale bohužel naší party lekl a utekl.

Sobotní probuzení bylo pro děti poněkud nepříjemné,  protože připravenou snídani jim jakési příšery roznesly po zahradě a mládež si tak musela jídlo nejdřív sesbírat. Ihned po snídani přišli na to, že kromě ducha svatého Václava do našeho světa vypustili i hordu jiných nemrtvých. Dopoledne tak strávili lovem zombií. Postupně se naučili před zombiemi utíkat, rozpoznat je mezi lidmi i je nakonec ulovit. Do oběda jim ještě zbyl čas připravit se na odpolední boj s upíry výrobou amuletů. Během dopoledne se  k nám také přidala Maruška.

Po vydatném obědě a vydatnějším odpočinku jsme opustili bezpečí srubové zahrady a vydali se do nedalekého parku. Tam se strhla lítá bitva mezi upíry vedenými Drákulou a lidmi pod vedením Van Helsinga. Lidé nakonec zvítězili a upíří hrozba byla zažehnána. Večer se naše skupina vydala na vlkodlačí ostrov, kde se jim podařilo vlkodlaky porazit a i přes menší odpor je dostat do srubu a tam je vyléčit. Pro jistotu pak všichni míchali léčivé lektvary, aby jim už nehrozilo žádné nebezpečí. Večer si pak mohli dovolit relaxovat u kytary, kde jsme poprvé vyzkoušeli nové oddílové zpěvníky.

V neděli parta zjistila, že ještě nemají vyhráno, protože těsně před zamčením brány do našeho světa proklouzl král Pekel, představovaný Pandou. Děti nejprve v magické aréně zkoušely své kouzelnické schopnosti, aby nakonec krále Pekel s jeho sluhy prostě ubily svými mocnými, ehm, ponožkami. Pak už se jen poklidilo a jelo se domů!

Děkuju celému realizačnímu týmu (Anče, Pája, Panda, Kulihrach) za přípravu celé akce a Ivánkovi za poskytnutí srubu. Dále patří dík Adamovi za pomoc při upíří bitvě a především trojici Savče, Nitka, Andy za vytvoření příběhu a inspiraci při tvorbě programu. A proč dostal hororový víkend název „andělská reakce“?  Inspirovali jsme se roverskou „pekelnou akcí“, na kterou jsou pravidelně zváni starší skauti a skautky a rozhodli jsme se vytvořit podobnou akci XIII. oddílu pro starší vlčata a světlušky. Pojmenování „Andělská reakce“ vzniklo nejdřív jako provizorní označení, ale nakonec jsme u něj už zůstali.

Napsal Kapi


Napsat komentář