Rubriky
3. oddíl

Víkend v džungli

Poslední zimní víkend strávila část 3. oddílu na vlčácké celorepublikové skautské akci Víkend v džungli vlčácké univerzity.

V pátek 18.3. odjelo 7 vlčat (Dudu, Jorik, Batman, Jiřík, Jednička, Dvojka a Jenda) spolu s Pandou a Houbičkou do Boskovic, kde se pořádala akce pouze pro vlčata a to Víkend v džungli.

V pátek proběhlo oficiální zahájení a seznámení s pedagogickým sborem a příběhem, který nás celý víkend provázel.

Pak už následovala uvítací párty plná tanečních her. Je až neuvěřitelné, jak dlouho a jak moc dokáží vlčata tančit a hopsat.

V sobotu jsme všichni prvně viděli obřad velkého vytí, který byl pro nás všechny velkou inspirací a zatančili si tanec hada Ká.
Sobotní siestu jsme strávili toulkami po Boskovicích. Navštívili jsme radniční věž, synagogu, muzeum traktorů a vůbec jsme se hezky prošli.

Sobotní odpoledne bylo zasvěcen hrám. Kluci byly téměř celou dobu venku a celou dobu v pohybu a rozhodně to zvládali lépe než Panda.
Večerní hra pak byla hodně o odvaze a chytrosti, kluci se museli bránit bandarům (neposedným opicím) a pak vyluštit kombinovanou šifru, nad kterou se i Houbička musel zamyslet. Vše jsme nakonec zvládli.

Neděle se nesla v duchu odpočinku. Kdo chtěl, mohl ráno na mši do nádherného kostela sv. Jakuba. Pak jsme šli do kina a dopolední program zakončili návštěvou městských lázní, které jsme měli celé pro sebe.

Na slavnostním zakončení si kluci převzali vysvědčení z Vlčácké univerzity a super nášivky na kroj.

Po obědě proběhlo hektické balení a úprk na vlak. Všem se to moc líbilo a moc se těšíme na další podobnou akci.

Panda

Napsat komentář